Voor onze vrijwilligers

LOCATIE: het nieuwe Huttenbouw terrein

5 juni 2024: 20:00 uur organiseren wij een informatie avond in bij Stichting MAX aan de Olympiaweg 2a in Alphen aan den Rijn. Tijdens deze avond worden al onze vrijwilligers op de hoogte gebracht van alle "ins" en "outs" van de Huttenbouwweek 2024

Vrijdag 9 augustus 2024: vanaf 08:00 uur gaan we aan het werk op het Huttenbouwterrein. De tent zal opgebouwd worden en er moeten diverse spullen worden gehaald. Dus mensen met busjes en aanhangers zijn van harte welkom. Zin om de dag goed te beginnen met een lekker bakkie: die staat klaar vanaf 07:30 uur!

Zaterdag 10 augustus 2024: vanaf 08:30 uur gaan we de rest van het terrein inrichten en de spullen van de Stichting uit de container halen. We gaan er van uit dat iedereen langs komt om een handje toe te steken en voor een (her)nieuw(d)e kennismaking met de overige vrijwilligers.

Zondag 11 augustus 2024: Misschien dat we vandaag een vergadering inlassen voor alle hoofdwijkleiders, dit zal nader worden gecommuniceerd. voor de meeste vrijwilligers een rustdag. De echte die-hards zijn uiteraard op het Huttenbouwterrein te vinden voor allerhande werkzaamheden. Vanavond op tijd naar bed we hebben een drukke week voor de boeg.

Maandag 12 augustus 2024: Om 07:00 uur zijn de eerste vrijwilligers alweer aanwezig. De rest komt rond 08:00 uur. De T-shirts en naambadges worden uitgedeeld en na de pep-talk door de voorzitter kan het nu echt beginnen. De kinderen mogen vanaf 09:30 uur het veld op, maar kunnen vanaf 08:30 nog inschrijven in het marktkraampje op de parkeerplaats
Een aantal vrijwilligers worden ingedeeld als poortwacht of krijgen houtstapel-corvee.

Om 12:30 uur is er schaft tot 13:00 uur. Er is een snackkar aanwezig waar de kinderen (en de leiding) een bouwvakkersmenu kunnen kopen.

Om 15:30 uur gaan de deelnemers naar huis en de wijkleiding loopt nog een rondje door hun verse wijk, ruimt de losse rommel op en brengen de vuilnisbakken mee naar de tent. Rond 16:00 uur zal er nog een ultrakorte evaluatie van de dag volgen en dan zit de eerste dag er weer op.

Om 18:00 uur worden alle vrijwilligers weer verwacht voor onze teambuildings avond. We zullen eerst gezellig met elkaar een pannenkoek eten. Aansluitend hieraan zullen we met elkaar wat leuke activiteiten gaan doen om alle nieuwe vrijwilligers goed te leren kennen, en uit te dagen!

Op dinsdag 13 augustus 2024 is iedereen ook weer voor 08:30 uur aanwezig en komen de kinderen weer om 09:30 uur. Een aantal vrijwilligers worden weer ingedeeld als poortwachter.

Om 12:30 uur is er schaft tot 13:00 uur.

Na de schaft worden er een aantal spellen klaargezet in de vorm van bijvoorbeeld opblaaskastelen. Hierbij wordt diverse wijkleiding ingedeeld om alles in goede banen te leiden.

Om 15:30 uur gaan de deelnemers naar huis en de wijkleiding loopt nog een rondje door hun wijk, ruimt de losse rommel op en brengen de vuilnisbakken mee naar de tent. Rond 16:00 uur zal er nog een ultrakorte evaluatie van de dag volgen en dan zit ook de tweede dag er weer op.

Op woensdag 14 augustus 2024 is iedereen ook weer voor 08:30 uur aanwezig en komen de kinderen weer om 09:30 uur. Een aantal vrijwilligers worden weer ingedeeld als poortwachter. Gedurende de ochtend moeten de hutten worden gekeurd en zo nodig waterdicht worden gemaakt. Tevens moeten de resten hout in de container worden gegooid

Om 12:30 uur is er schaft tot 13:00 uur.

Deze middag worden alle wijken nog eens nagelopen en als de wijken "schoon" zijn kan er verf worden uitgedeeld. De kinderen zullen dan hun bouwwerken een leuk kleurtje kunnen geven. Uiteraard kan het her en der wel een spat verf naast de hutten terecht komen, dus doe oude kleren aan.
Om 15:30 uur gaan de deelnemers naar huis en de wijkleiding loopt nog een rondje door hun wijk, ruimt de losse rommel en de lege verfblikken en de verfresten op en brengen de vuilnisbakken mee naar de tent. Rond 16:00 uur zal er nog een ultrakorte evaluatie van de dag volgen en dan zit ook de derde dag er weer op.

Donderdag 15 augustus 2024 gaat het echt gebeuren. Ook vandaag is iedereen weer voor 08:30 uur aanwezig en komen de kinderen weer om 09:30 uur. Een aantal vrijwilligers worden weer ingedeeld als poortwachter.

Tevens is er een kindervrijmarkt. Let op: geen levende have, geen kaarsen, messen, slag of stootwapens, dartpijltjes e.d. Let er ook op dat er niets duurder mag zijn 1 euro.

Om 12:30 uur is er schaft tot 13:00 uur.

Vanmiddag is er een talentenjacht.

Om 15:30 uur gaan de deelnemers naar huis en de wijkleiding loopt nog een rondje door hun wijk, ruimt de losse rommel op en brengen de vuilnisbakken mee naar de tent. Rond 16:00 uur zal er nog een ultrakorte evaluatie van de dag volgen en dan zit ook de het eerste gedeelte van de donderdag er weer op.

Om 18:30 uur moeten de vrijwilligers weer aanwezig zijn op het terrein. Voor de vrijwilligers die blijven, gaan we iets te eten regelen.
Graag eerder deze week op de lijst invullen of je mee wil eten en zo ja, wat.

Om 19:00 uur komen de deelnemers weer terug op het veld. Ze zullen waarschijnlijk veel spullen bij zich hebben, want de meeste kinderen blijven slapen (overnachten). Zorg als leiding ook dat je warme kleding en een zaklamp bij je hebt.

Er is een kinderdisco tot 23:30 uur.

Om 21:00 uur gaan de ouders en andere belangstellenden het terrein af en om 23:00 uur gaan ook de deelnemers die niet blijven slapen naar huis.

Daarna volgt de (lange) nacht. Een aantal vrijwilligers gaan rond 24:00 uur naar huis en een aantal blijven overnachten. De thuis-slapers zullen voor 06:30 uur weer "fris en fruitig" terug zijn, de blijvers wacht een lange nacht.

Op vrijdag 12 augustus 2024 om 07:30 uur worden de deelnemers gewekt, en als de hutten zijn opgeruimd, dat wil zeggen dat het plastic er allemaal af en uit moet zijn, wordt er ontbeten. De hutten worden niet meer omgegooid.

Om circa 08:30 uur gaan de deelnemers naar huis en kunnen de vrijwilligers met opruimen beginnen. Normaal gesproken zijn de laatste vrijwilligers daar om 14:00 uur mee klaar. Gedurende de week graag opgeven wie er 's nachts blijft (per wijk goed afspreken met de hoofdwijkleider) en tot hoe laat je op vrijdag kan helpen opruimen.

Op ZATERDAG 13 augustus 2024 gaan we het veld opruimen. Dat wil zeggen dat er (zowel 's avonds als overdag) een ploeg mensen het achtergebleven hout in containers stapelt voor de afvoer (Hout-recycling).

We beginnen op zaterdagmorgen om 08:00 uur en op zaterdagavond om 18:30 uur. Eventueel gaan we op de doordeweekse avonden nog door om de losse rommel op te ruimen.