Huttenbouw 2024

Programma

Editie 2024 gaat gelukkig weer door. We gaan er weer een groot feest van maken. De Huttenbouw vind plaats van 12 augustus t/m 16 augustus 2024.

Deze timmervakantieweek, waarin je naar eigen inzicht een hut mag bouwen staat altijd in het teken van een thema. Dit jaar is dit thema 'Piraten'. Dus haal je zeeroverspak maar van zolder.

Vanaf zaterdag 10 augustus kunnen de deelnemers kaarten worden opgehaald op het Huttenbouw terrein. Gezien wij ons nog een beetje moeten installeren zullen deze vanaf 11:00u voor jullie klaar liggen.

Let op nieuw terrein!

Adres: Olympiaweg 2a in Alphen aan den Rijn (parkeerplaats tegenover stichting MAX)

Uiteraard is het ook mogelijk om je deelnemerskaart op te halen op zaterdag 10 augustus of zondag 11 augustus. Van 11:00u-15:00u is er altijd iemand op het terrein aanwezig om je hiermee te helpen.

Eventueel kan het ook maandag ochtend 12 augustus voor de aanvang van de Huttenbouw, maar gezien de drukte is het handigste als je van te voren eventjes langs kunt komen.

Wat ga je welke dag doen?

De huttenbouwweek loopt van 12 tot en met 16 augustus 2024. Elke dag begint om half tien (09.30 uur) en eindigt om half vier (15.30 uur). Hierop zijn twee uitzonderingen: donderdag 15 augustus mag je blijven slapen, we gaan ook 's avonds door en de volgende dag eindigt de huttenbouwweek om half negen (8.30 uur). Slapen mag alleen als je je slaapvergunning op tijd ingeleverd is.

Laten we alles eens per dag gaan bekijken.

Maandag 12 augustus

Om half tien (09.30 uur) worden alle huttenbouwers op het terrein verwacht waar dit jaar de huttenbouw zal verrijzen. Daar krijg je van de leiding van de Huttenbouwweek een korte instructie over wat je wel en niet mag doen en aan welke afspraken je gehouden wordt, zorg ervoor dat je oude kleding en stevige schoenen aantrekt.
Neem ook zelf een zaag en een hamer mee.
Daarna gaat iedereen met de leiding van zijn of haar wijk mee naar de plaats waar je samen met je maatjes een hut mag gaan bouwen. En dan..... bouwen maar. Wanneer alle ouders en niet deelnemers van het terrein af zijn zal de houtstapel officieel geopend worden. Voorzichtig hout uit de houtstapel halen en meenemen naar de bouwplaats en met de bouwvergunning kun je in het magazijn spijkers halen.
Lukt iets niet, vraag dan jouw wijkleiding om hulp. En ga, als je op je vingers hebt geslagen, even langs de EHBO-tent voor een pleister.

Vanaf half één (12.30u) tot één uur (13.00u) is het schafttijd, zoals de lunch in de bouw ook wel genoemd wordt. Hoe je het ook noemt, zorg dat je na al dat harde werken wat in je maag krijgt. Je kunt zelf wat te eten meenemen, maar er is ook een bouwvakkermenu verkrijgbaar, dat wordt verzorgd door de snackkar. Een menu bestaat uit een frietje met elke dag een andere snack. Hiervoor kun je een consumptiebon kopen* bij de snackwagen.

* Dit jaar kun je ook betalen met een PIN-pas!

En dan, om half vier (15.30u) is de eerste huttenbouwdag voorbij. Een belangrijk deel van je hut staat er al. Gauw naar huis, goed eten (om krachten op te doen voor morgen), lekker slapen om goed uitgerust morgen weer van de partij te kunnen zijn. En vergeet natuurlijk niet onze (online) krant te lezen en de foto's en video's van vandaag te bekijken. Tot morgen!

Dinsdag 13 augustus

Om half tien (9.30u) zwaaien de poorten van de huttenbouw weer voor de huttenbouwers open. Kijk gauw of alles er nog staat. Ja? Gelukkig maar.
Kom, niet langer getreuzeld, snel weer aan de slag, want voor je het weet is het alweer half één (12.30u) en wordt het werk eventjes stil gelegd voor "de schaft". Ook vandaag is er het bouwvakkersmenu. Bonnen voor verkrijgbaar bij de snackwagen.

Dinsdagmiddag word er zoals ieder jaar iets leuks georganiseerd voor de kinderen. Wat dat is blijft nog een verrassing.

Over slapen gesproken, hoe zit het met je slaapvergunning? Morgen je laatste kans!

Tot morgen!

Woensdag 14 augustus

Tijd om de laatste spijkers vast te slaan. Zorg dat je om half tien (9.30u) op het bouwterrein bent. Als alle kinderen uit een hut klaar zijn met de hut ga je naar de wijkleiding om de hut waterdicht te laten maken, want iedereen vindt het natuurlijk belangrijk om morgenavond lekker droog te liggen mocht er onverhoopt een regenbui naar beneden komen.
Oh ja, dat slapen, daarvoor moet je uiteraard wel uiterlijk vanmiddag je slaapvergunning ingeleverd hebben. Als wij namelijk geen, door je ouders of verzorgers ondertekende, slaapvergunning hebben ontvangen, kunnen wij niet toestaan dat je blijft slapen!

Ook vandaag is er de mogelijkheid om een bouwvakkermenu te eten tijdens de 'schaft'.

Daarna is het dan zover: we gaan de hutten versieren! Neem alle versiersel mee die je kunt vinden, ballonnen, slingers, stoepkrijt etc ect om jouw hut een feestelijk uiterlijk te geven! Helaas vanwege de afvoerkosten mogen we geen verf meer gebruiken. Maar met slingers en stoepkrijt gaat het jullie ook zeker lukken. Denk daarbij natuurlijk ook even aan het thema!

Dan wacht nog een klusje, alle spullen voor de verkoopdag van morgen te verzamelen. Let op, maximale verkoopwaarde is € 1,00 per item en kijk ook even naar de lijst met verboden verkoop items. Zie donderdag 10 augustus.

Donderdag 15 augustus

De donderdag is voor velen het hoogtepunt van de week. Iedereen verwachten we, haast trappelend van ongeduld, om half tien (9.30u) voor de poorten van het Huttendorp. Ja, eindelijk, ren maar naar je bouwwerk, richt het leuk in en zet alle spulletjes die je wilt verkopen zo neer dat iedereen ze goed kan zien. Want dan.... laat maar eens zien of je een echte verkoper of -ster bent en een goede verkoop kunt maken. Maar denk eraan... niets mag duurder dan € 1,00 zijn. Er mogen geen dieren verkocht worden. Uiteraard mogen er ook geen gevaarlijke dingen worden verkocht, zoals slag of steekwapens, dartpijltjes, kaarsen en aanstekers, en als je twijfelt vraag het dan even aan je hoofdwijkleider. Kijk hier op de lijst van de verboden artikelen.
Om half één (12.30u) gaan de winkels even dicht voor de lunch van een half uurtje. Ook winkeliers moeten af en toe eten, nietwaar? Vandaag serveert de patatkraam voor het laatst, dus kun je nog eventjes je laatste bouwvakkermenu muntjes opmaken.

Om één uur (13.00u) gaat de verkoop nog een uurtje door. Een uurtje maar? Ja we stoppen vandaag ietsje eerder. Om 14:00u gaat iedereen naar huis om te douchen, in bad, eten, spullen uitzoeken om 's avonds te verkopen en slaapspullen pakken. Want.......

Om zeven uur (19.00u) gaan de poorten van de huttenbouw weer open. En dan begint het pas echt, ouders, ooms, tantes, vrienden en bekenden kunnen meegenieten van de opening van de huttenbouw. Er is dan een drukke verkoop van spullen en de nodige activiteiten.  Tot negen uur (21.00u) mogen ouders en andere familie en vrienden op het terrein blijven daarna gaan we met alleen de huttenbouwers nog DISCO vieren tot half twaalf (23.30u).

En dan? Naar huis? Niet als je een slaapvergunning hebt ingeleverd! Dan mag je in de zelf gebouwde hut blijven slapen. Spannend hoor! Gelukkig blijven de vrijwilligers van de Stichting Huttenbouw de hele nacht wacht lopen zodat er niets kan gebeuren. Prettige gedachte, dat zoveel stoere mannen en vrouwen jou en al die anderen bewaken, nietwaar?
Welterusten en leuke dromen toegewenst!

Een ding moeten jullie weten, energy houdende dranken zoals Red Bull, Coca Cola Energy of van een ander merk moeten jullie thuis laten. Dit word door de stichting ingenomen om ervoor te zorgen dat jullie hier niet van drinken, om de hele nacht wakker te blijven. Gebruik van dit spul kan hele rare problemen met je lichaam veroorzaken.

Vrijdag 16 augustus

He? Wat? Moet ik nu al wakker worden? Ik sliep net zo lekker!
Tja, zo gaat dat nou eenmaal. De huttenbouwweek zit er al weer bijna op. Maar er moet nog het een ander gebeuren. Vandaar: om half acht (07.30u) uit de veren! Dan gaan we het mooie opgebouwde dorp alweer verlaten.

Maar niet voordat, je hut helemaal leeg is, al het afval/plastic/versiering in en om de hut is opgeruimd en je dit hebt laten controleren door je wijkleiding. Wij zijn toch allemaal voor een schoon milieu?! Zorg dat er niets achterblijft in de hut enne..... doe voorzichtig!

Om half negen (08.30u) is de huttenbouwweek weer afgelopen.

In ieder geval bedankt dat je er dit jaar weer bij wilde zijn. Wij hebben het fijn gevonden dat je er was en hebben veel plezier beleeft aan het organiseren van deze Huttenbouwweek.